Sammanfattning 2009!

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?Ja, blandannat så flyttade jag hemmifrån, betalade räkningar och jobbade hos Torda.
2. Höll du några av dina nyårslöften? Jag hade inga, nyårslöften är som att be om en svart tunga.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Nej det blev de ej, det kommer..
4. Dog någon som stod dig nära? Nej som tur va!
5. Vilka länder besökte du? Italien.
6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010? Massor av pengar och jobb.
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? Den 20 oktober, min 18års dag!
8. Vad var din största framgång 2009? Att jag fyllde 18 och flyttade.
9. Största misstaget? Var nog lite för full lite för många gånger.
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Ja, jag har varit förkyld ganska mycket.
11. Bästa köpet? Festival biljett.
12. Vad spenderade du mest pengar på? Fika, öl, skit..
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Ja, att Matilda flyttade hit!
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? Den här jävla barappabappapa låten som jag hatar!


15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Gladare!
16. Vad önskar du att du gjort mer? Sparade pengar och skött skolan bättre.
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Fikade slut på mina pengar och rökte upp dom. Sovit minder.
18. Hur tillbringar du julen? Med min familj på två ställen.
19. Blev du kär i år? Yes det blev jag!
20. Favoritprogram på TV? Måste nog vara Paradise Hotell
21. Bästa boken du läste i år? Tusen strålande solar tror jag.
22. Största musikaliska upptäckten? hm, elektro music.. i allmänhet.
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Min dator!!
25. Något du önskade dig men inte fick? Nopp.
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009? Blev bortrövad av Amanda och Simon till en överraskningsfest med hela familjen och massor av vänner! Love u all!


27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Inte som jag kan komma på just nu.
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009? skön, lite som åke!
29. Vad fick dig att må bra? När Simon diskade och lagade mat, hihi!
30. Vilken kändis var du mest sugen på? Han i Twilight, lätt!
31. Vem saknade du? Min familj lite nu när jag har flyttat och Matilda i sommras.
32. De bästa nya människorna du träffade? Ingen jag kan komma på.


Lånade frågorna från ninas blogg, hihi - www.ninajosefina.blogg.se!
Kommer ju antagligen inte skriva så mycket mer på ett tag så Gott Nytt År allesammans!!

/klara

favorit i repris!

Bästa braigaste, favoriter! Alla de tre senaste gångerna jag och Olivia har varit på otten så har vi lyckats hamna på cp bilder med mosade ögon ocg fjantiga leenden.. Uchs! Söt! Shu! Åke!



/klara

paus!

jag tar en liten paus från bloggn nu. slut på ork att skriva bara så. ses grabbs and girls!

/klara

Julen var god, nu är den slut.

Jag hade en mycket trevlig jul, med pappa först i ringarum där vi tittade på kalle anka och åt mat och sen med mammsen där alla blev så glada för att jag kom, men det var för att de fick öppna julklappar då.. haha nä då. Julklappar blev det ju också förstås, mest pengar.. En massa pengar och så fick jag ju mina älskade skor och lite annat smått och gott! Runt 11 tiden gick jag och mamma till matteuskyrkan och tittade på midnattsmässan, det var ganska mysigt faktiskt. Sen gick vi förbi palace och hälsade på Gresse, vi trodde ju att eftersom att det var julafton så skulle det inte vara så mycket folk men det var jätte mycket folk och de fick stänga till slut för det var för mycket. Men vi gick hem och åt vickning och tittade på en mysig film.

Idag tänkte jag att jag skulle gå en sväng på stan, men icke! Det var ju stängt idag ja! Kanske blir att gå ut sen, med risk för att det kommer att vara SKIT mycket folk.


En bild från sommaren och p&l, för att bryta av i vintermörkret.

/klara


Julefrid och True Funk

Dan före doppare dan och jag har konstaterat att det inte alls känns så magiskt som när jag var liten. Då sprang jag runt som en tokig med mina kusiner och det var den bästa dagen på året. Visst älskar jag att sitta och mysa med familjen, speciellt här hos pappa på landet. Jag överdriver inte när jag säger att det är 1 meter snö ute! Lyssna på bra musik och dricka bärs. Snart kommer Farbror hit också, saknat honom.. Han har slitit sig från Norge såhär till jul. Imorgon så blir det till att åka till ringarum med familj pappa. Sen ta bussen till stan och julmysa med familj mamma. Senare på kvällen så ska bara jag och mamma åka hem till mig bara hon och jag och mysa. Sen ska vi på midnattsmässan i kyrkan, lite ovant men jag tror nog att det är mysigt.


Hoppas alla får en fin jul så ses vi på nyår eller så!

/klara

Musik kväll!

Kvällen har varit ljuv med musik på brisgalan på skandiateatern. Chickenbrain och björnstammen spelade. Inget av banden gjorde sig riktigt i samanhanget och hela "galan" var väldigt spontan kändes det som. Men det var trotts det mysigt och pengarna gick ju till en fin sak. Det bästa av allt var kanske att jag fick mig en fin fin björnstammen tröja och en unik liten björn.. Denna är mmin min min, och jag ska sälja den när dom blir stora och kända och tjäna en massa pengar. Mohahahaha!!! Nu ska jag ut och dricke bärs med grabbarna. Trevlig jul!

 

/klara

Tre bra filmer!

Som vanligt när det gäller film så är jag alltid jätte skeptisk i början. Men tack vare min öppensinnade pojkvän har jag nu lyckats se dessa tre filmer som jag tänkte tippsa om.


Harry Brown - Ge den 25 min. Mycket värt!


August Rush - Log nog oavbrutet när jag såg den här filmen!


500 days of summer - En anorlunda kärleks film, värd att se.

/klara


Det blev ju inte så långt..

Det förra..

Var tidigare på stan och shoppade lite julklappar till familjen, känns lite fel på något sätt att inte köpa något alls. Blev mest små rosa och söta saker, en jätte söt lite kjol till Vera. När man är en fattig student så blir det inte några jätte stora saker.. Som pricken över iET så har jag ju för er som inte visste det 6 små syskon.. Så det är lite körigt. Men jag har iallafall lyckats göra jäkligt snygga julkort! Jag är ganska bra på sånt.


På tal om något helt annat så är jag ganska besviken på julens tv. Anna Ankas jul, alo?! Hon står och skriker om hur full och hur mycket hon ligger på julafton.. Jag vill inte veta. Och visst är Simpsons kul, men ca 10 avsnitt om dagen, nej jag tröttnar faktiskt. Jag satte mitt hopp till MTV, men icke. Dom visar Americas best dance crew för 100 gången och Kom och ligg med Tila äckel bajs. Nej jag måste säga att detta inte duger.


Jag undrar vad som händer ikväll.. Me and Simon kanske skulle ta en sväng förbi den saliga muken. Men vi får se.

/klara

Långt inlägg om den senaste tiden..

Har inte haft den bästa orken att skriva den senaste tiden, men jag har tagit en del snygga bilder som jag tänkte lägga upp när jag får in dom på datorn. Kan ju börja med en riktig skönhet som jag hittade bland ottens vimmelbilder.. Vi lyckas alltid bli så bra!




nej jag tänker inte förklara..




Väldigt flummig och kreativ afton..


Förfest med klasskamrater från 9an


Skönt! Sju! Sju-k!


/klara


JULLOV!!

Nu äntligen är det jullov, satana vad skönt! Har varit en jobbig höst med årsarbeten och skit. Nu har jag bara en skön vår framför mig och sen är det över, finito och slut!

Igår var det glögg/jam kväll hemma i lägenheten. Max, Johan, Zoda boy och Johanna kom hit och mös. Sen vart det spontan konsert och en massor av fina låtar, hehe. Försov mig som vanligt till skolan idag, men va fan det är ju lov nu så det gör inte så mycket. Jag ocg Martin har inte varit på topp den här veckan.. Tror det har med snön, kylan och mörkret att göra. Det är mycket skönare att stanna inne och tända ljus då!

Nu sitter jag och lyssnar lite musik på Spotify, hittat en del bra skit. Tänkte skriva ner några!


      
Coldplay – The Scientist

Jay-Z – D.O.A. [Death of Auto-Tune]

Jay-Z – Lucifer

Jay-Z – Moment Of Clarity

Mary J. Blige – Stronger

Talib Kweli – The Perfect Beat - featuring KRS-ONE

Talib Kweli – Broken Glass

Talib Kweli – I Try

Tingsek – Nothing, Nobody, Right & Wrongs

The Clash – Rudie Can't Fail

Boys Noize – Jeffer

Boys Noize – Lava Lava - PARA ONE Remix

Bob Dylan – Forever Young

NU FÅR DET VARA NOG! i like it, mh, ah! 

/klara


 


Vanlig dag med väldigt mycket snö!

Det började snöa på dagen igår, fortsatte hela natten och imorse var det vitt som bara den. Halkade mig iväg till skolan med Martin, det var lite läskigt att gå för det var is under snön. Väl i skolan så byggde jag klart min flotte till mitt naturvetenskapsprojekt. Den vart fin, fast jag vet fortfarande inte om den funkar så bra. Vi hade redovisningar på våra arbeten och det va kul att höra vad de andra hade gjort. Stefania var i skolan också, trevligt trevligt! Sen när jag skulle cykla hem så var ju cykeljäveln full med snö, så det blev till att gå. Väl hemma var jag så trött att jag inte orkade göra något alls så jag sov lite och har slöat hela dagen. Kricka och Zoda kom och hälsade på, vi körde hänga gubbe och åt nötter. Trevligt. Nu ska jag sätta mig med kemin.. Har inte jätte mycket kvar, hoppas jag hinner klart. Imorgon är det typ sista dagen innan lovet. Det ska bli väldigt skönt måste jag säga. Aja, kvarkarna väntar.



Om man tittar så är det ganska fint på vintern också.

/klara

det får bli hjälp till fattiga barn..

.. i julklapp till hela familjen, varför ska jag döda mig själv för att hitta skitleksaker till 6 ungar som kommer hamna i en låda under en dammig säng en vecka efter jul. Nej det tänker jag inte göra, jag tänker köpa unicefs kort.. dvs man köper ett kort (som ett värdebevis) och så skickar unicef medicin till fattiga barn. Det är en bra julklapp!! Så får det bli, förlåt familjen!




/klara


Hög mysfaktor!

Våran lilla lägenhet sprudlar av mys, våfflor, varm choklad och massor av ljus! Jag gillar kvällarna här, men inte mornarna.. Imose var det mörkt till typ halv 9!!! Usch.. Men sen kom min lilla söta syster och hennes klass och gick lucia tåg för oss, det var jätte fint. Fick en lite finare adventsljustake av mamma med och pepparkakor som ser ut som coca cola flaskor, söt mamma.

Efter skolan så handlade jag mat ocg sånt med pappsen, och hårfärg! Sen har vi bara varit hemma och slöat, jag lagade pasta och mammas/morfars köttfärssås, skitagood! Tittat på PH och färgathåret, det är väldigt mörkt nu. Men det känns bra. Nu är det bara kort fin klippning och lugg som saknas. Fan det är lite dåligt att jag inte har skrivit på kemihäftet idag, men jag får jobba påt imorgon.. Imorgon är det en sån lång matte dag från 08.15-12.00, så det blir nog en del bloggande då med.. Matte i 4 timmar går ju inte, hihi. Jag är oandrasidan väldigt nöjd med att jag har gjort hitsoria arbetet, det verkar tynga mångas axlar. Och så skönt att jag inte har prov i matte C imorgon, haha.. Good luck sackaaahs! Nu ska jag borsta tansebissingarna och läsa min spänande bok "Snabba Cash".

/klara

Söndag, fy fan va söndag!

Det ligger som i luften det här med söndag. Ligger i soffan med min lilla dator och tittar på repriser av program som har gått i veckan, har en stor godispåse på bordet bredvid mig och snart ska jag stoppa in en pizza i mikron. Men jag undrar när det kommer mer Top Model?!

  
bara skit, söndagsunderhållning!!


Helgen i helhet har varit bra. Igår så var det en ganska slapp lördag, var och bowlade med tjejorna för att fira natha, det va skit kul och träffas alla igen men jag var så jävla skakis i armen bara. Simon och Henka satt hemma och drack rödvin med tända ljus och tittade på en mysig snyft film.. Det var en rolig syn! Amanda kom förbi och tog ett glas med finsk tranbärs skit, usch va äckligt det var!

Runt kl 9: Tillbaka till bloggen! Har inte åstakommit mycket alls idag faktiskt, men jag tänker inte känna mig dålig för det. Tittat på massor av tv och nyss såg jag och Sippi "500 days of Summer" den va bra men lite seg. Tidigare såg vi "vad blir det fö mat" med Per Moberg, han verkar vara en hyvens kille! Nu ligger jag här i soffan igen och väntar på att PH ska börja, har tänt lite mys ljus i lägenheten och kanske, om jag orkar så gör jag mig en kpp te. Känns bra med en lugn söndag, kommer vara utvilad imorgon och prestera i skolan, det är ju sista veckan innan jullovet. Tiden har gått så fort när man tänker på det, snart är det jul.. Känns som det var sommar för en månad sen och efter juln kommer det gå superfort och så står jag där och ska ta studenten.. Vad ska jag göra då? knasigt att tänka på det.. Nu svävar jag iväg, kanske är bra att skriva lite tankar ibland. Nu blev jag väldigt sugen på det där teee et. hihi, see jah! 


/klara


Inflyttningsfest, bra skit!

Igår hölls alltså den stora invigningen av våran lägenhet. Trotts mycket folk och inte lika mycket platts så var det en fantastiskt rolig kväll. Trevligt folk, musik och lycko drycker i mängder. Som jag tidigare har sagt var det lite av ett socialt experiment, som slutade bra som tur va. Kvällen började med mig, Matilda och Simon. Vi drack Matildas snodda vin och pratade, tog även lite snygga "sug i blicken" och "puta med läpparna" bilder.

    Raawr!


Sen kom lite folk, klasskamrater och Simpas pojkar. Vi fick paket och sen var det ös!! Dagen idag var dock lite hård, men det var det värt.. Nu är kl 18.09 och Simon sover fortfarande.. Njut av lite bilder gott folk!

 










 
/klara


Tjena tjena mittbena!

Matilda kom och tittade förbi, detta fångades på bild! Håll till godo..





min egna lilla Åke, sööööt!!!

Nu ska jag städa, kul!

/klara


Tråkig skoldag, tråkigt väder, rolig Klara!

Ja usch ja, skolan var inte kul idag.. Steffe var inte där, Isak va dryg, Shimme försov sig och det har varit extremt grått idag. Men jag och Martin hade ändå ganska kul. Martin som för övrigt ligger i våran soffa och sover, hihi. Dagens måltid bestod av tortelini med sås, helt okej..

Imorgon ska vi gå på bio med klassen, detta verkar dock var frivilligt så jag tror jag hoppas det, har en del att göra ändå. Skriva arbete och städa tex. Vi ska ju nämligen ha inflyttningsfest i helgen, mysi mys. Då ska jag ta massa mysiga bilder! Och resensera kvallen! Det ända som är lite körigt är att det kommer ca 25-30 pers om alla kommer och jag får ihop det till att vi har ca 10 sittolattser. Men det får väll ordna sig ändå.

Nej gud vad jag måste skriva på mitt arbete nu!

/klara

Mysig bild, i den mysiga lägenheten!



Vi har också julmys!
 
/klara


arg, torra ögon!

Jaa jag är hemma idag och jag är mycket medveten om att detta inte är okej, men jag var trött, hade torra ögon och snor i min näsa.. Jag ville inte. Det som stör mig mest är nog tanken på att imorgon när jag går till skolan kommer jag att mötas av granskande blickar och frägan "vart var di igår då?" (detta menas inte som en fråga egentligen, mest som en pik.. Alltså kunde de asen lika gärna säga "du är ju inte sjuk, du sket i skolan, du är sämst". Det här med att kasta skit på andra som man egentligen borde kasta på sig själv har börjat gå lite över styr i min kära klass tycker jag och just därför tänker jag här och nu ge er något att stoppa upp i stjörten!


Jag Klara Earlingh Magnestrand svär härmed en ed, höger hand på hjärtat.. Jag svär att sluta ta hand om cafét när jag inte ska, jag tänker sluta göra saker som ska ge pengar till klassen och från och med nu bara göra det jag ska och inte ett dugg mer.


Jag vill inte nämna några namn men att skälla på mig för att jag inte har städat, det är skit. För du denna onämda person, du gör ju istortsätt aldrig som du ska. Men det roligaste är att du inte fattar det själv, du tror att du är felfri.. neej!!! aja, jag ska inte brusa upp nu. Men sluta hacka på mig din skit för jag blir arg och det vill jag inte vara.

 

Det där var inte alls planerat, det bara kom.. Fast det känns ändå bättre att skriva för då slipper jag ju skriva. Usch va tråkigt jag har. Hoppas Stefania fattar att hon borde komma hit och plugga med mig sen. Annars får jag väll leka med Simon, fast han kommer ju säkert bara sno mmin dator för hans har gått sönder för er som inte visste.

Kanske skriver några rader senare.

/klara


I huvudsak en strålande helg

Nu sitter jag, Simon och Martin och frossar i oss allt drama i Paradise Hotel. Nu tänkte jag blogga lite om helgens händelser.

Fredag: Var jag hur trött som hellst och sov ganska länge när jag kom hem från saco mässan. Senare kom Olivia förbi och vi hade någon form av mys/förfest.. Sedan bar det av till Otten där det blev en hel del dans och skoj. Carla fyllde 18 år och va lite smått jätte dragen så vi skrattade en del också. Sen kom min lille plutt och hämtade mig och vi åkte hem och sov.

Lördag: Vaknade av att Shimme ringde på dörren och ville ha en nyckel. Sen åkte Simon och jobbade och jag gick och såg min systers pjäs, hon var så duktig så! Senare blev det lite förfest med Simmi och hans vänner, och senare med Amanda, Matilda och grabbarna grus. Sen begav vi oss till Hugo för en väldigt rolig ute kväll.

Söndag: Idag har vi varit på IKEA och köpt saker till våran lägenhet. Ska lägga upp lite bilder snart!!!

I stora drag allstå en rolig helg. Nu ska jag duscha och sen sova, skolan imorgon ju!

/klara

Elvis the one and only!

Min lille kära bror, Elvis! Nu ska jag blogga om min söta lilla alderles egna Elvis! Han är min lilla ögonsten, den ända brodern bland 5 systrar. Han har myntat egna utryck redan vid 7 års ålder, han har givit mig ett smeknamn och så är han väldigt söt! Han är inte alls som andra barn min bror, han lyssnar inte på barn musik eller leker med töntiga saker, nej! Han lyssnar på Ramones och The Clash, han har skinjacka med nitar, han heter inte typ lucas eller något vanligt namn.. Han heter ELVIS och gjorde hårdrockstecknet på en waldorf avslutning. Han är one of a cind! Han är min Elvis!

l

/klara

 


Taco kväll, skolan, saco mässa...

Igår var det taco kväll med våra kära grannar, det var mysigt. Först var vi och handlade och sen lagade vi mat tillsammans. Rödvin och tacos, det är vuxenpoäng!!

Nu sitter jag i skolan och har inte allt för roligt.. Ska ha gymnastik snart och det är ju inte as kul på ngt sätt alls. usch usch usch. Senare ska jag hucka up med Olivia och mysa lite. Sen kanske det bär av till munken för att se Martins föräldrars band. hihi.

Imorgon är det saco mässa, hoppas Stefania kommer så vi kan sjunga i bussen tillsammans! Det ska bli kul faktiskt, förutom att bussen dit går kl 07.15!!! Det är för tidigt för min lilla kropp. Ska kolla lite olika grafiska design program och något fredsprogram som en lärare tippsade mig om. Simon sa till mig att samla på mig en massa skit också, som tandborstar och plåster. hahaha, det var kul! Nu ska jag faktiskt gå in på deras hemsida och kolla lite.


/klara

Nu tror jag att det åker av!

Jag är 70% säker på att jag tänker gå ut i köket och klippa av mig håret nu! haha, det kliar i fingrarna!!!!


Några timmar senare.. Ja jag klippte det!!! Inte alls så kort som jag tänkte men jag vågar inte klippa mig jätte kort själv, för då är det svårt att rätta till om det går åt pipan. Jag har hittils bara fått posetiva kommentarer för det iallafall! Tror jag ska klippa det kortare och färga det väldigt mörkt, men detta ska så ske hos en frisör!

Var i skolan tidigare och hade betygssamtal, det gick bra! Mycket bättre än jag hade väntat mig.. Hade typ VG i det mesta och en del ämnen som jag kan få MVG i om jag kämpar lite. Det negativa var väll typ att pga att jag var så omoteverad förra året så är jag inte godkänd i matte b och därför så tänker jag fixa det nu och hoppa matte c.. Känns ändå inte så surt, jag tror inte jag kommer behöva matte c i framtiden.

Ett medelande till Matilda Lundgren, RING MIG! jag saknar dig hjärtat!!!

/klara

RSS 2.0